Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rusya’nın başkenti Moskova’da 165 bin kişi Rusya Ortodoks Kilisesi’nin kontrolünde açılan buz havuzlara dalarak günahlarından temizlendi. Geçen yıl törenlere 120 bin kişi katılmıştı.

Hz. İsa’nın Ürdün Nehri’nde Hz. Yahya tarafından vaftiz edilmesi anısına kutlanan törenler için Rusya genelinde donan nehir ve göllerde özel delikler açılıyor. İnanışa göre bu günde su kutsal hale gelerek tüm hastalıkları tedavi ediyor ve günahları temizliyor.

Moskova’da törene katılan Ortodoks Dinadamı Mark, vaftiz suyunun manevi bir temizlik olduğunu, suya tamamı ile girilmese de bundan yararlanılabileceğini belirtiyor. Soğuk duştan sonra sıcak çay ikram ediliyor.

Rusya Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada eksi 15 derecede gerçekleşen törenler için 100’ün üzerinde sağlık ekibinin görev yaptığını belirtti.

Moskova polisi Vaftiz törenleri için ek 3 bin 500 polisin de güvenlik amacı ile görevlendirildiğini açıkladı. 260 cankurtaran da açılan deliklerin çevresinde nöbet bekledi.

Editör: TE Bilisim