New York  Times gazetesi, Ortadoğu haritasının  yeniden  çizilebileceğini ve 5 devletten 14  yeni  devlet çıkabileceğini iddia etti.

Deneyimli   dış   politika  analisti ve gazeteci Robin Wright, çatışmaların  yaşandığı  Ortadoğu'daki birçok ülkenin gelecekte  bölüneceğini öne sürdü.

Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı

New York  Times gazetesinde haritalı bir analiz  yayınlayan  Wright;  Suriye , Irak,  Suudi   Arabistan , Libya veYemen'in bölüneceğini öne sürdü.

 

EN  BÜYÜK  BÖLÜNME  SUUDİ  ARABİSTAN'DA

Bu 5 ülkeden tam 14 devlet çıkabileceğini öne süren  Amerikalı  gazeteciye göre en  büyük  parçalanmayı  Suudi Arabistan   yaşayacak .

Suudi   Arabistan  şu andaki sınırlarının orta  bölümünde   yer  alacak.

Ülkede  yönetimgelecekte  prenslere geçtikçe kabile ayrımları derinleşecek;  kuzeygüney , doğu ve batı  Arabistan doğacak .

 

SURİYE  VE IRAK 

Yaklaşık 2.5  yıldır  çatışmaların  yaşandığı  Suriye'nin yanısıra Irak  da  3'e bölünecek. Suriye'nin  Akdeniz  kıyısında bir alevi devleti oluşacak. Suriye'nin  kuzeyi  ile  Kuzey  Irak'ta bir Kürdistan devleti  kurulacak .

Suriye  ve Iraklı Sünniler ortak bir devlet kuracak. Irak'ın  güneyindeyse  'Şiistan' devleti olacak.

 

YEMEN   YENİDEN  BÖLÜNECEK

Yakın  zaman  önce birleşen  Yemenkuzey  ve  güney   Yemen  olarak yine bölünecek.

LİBYA'DA 3 DEVLET

Libya  da  parçalanmadan kurtulamayacak. Kabileler  arasındaki   büyük   rekabet  sonucu, ülkenin doğusunda Sirenakya, batıda Trablus ve  güney  batıda Fizan adlı devletler  ortaya çıkacak .

Editör: TE Bilisim