Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Arap Birliği’nin Katar’ın başkenti Doha’da yapılan zirvesinde Suriye halkı ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) başta silah olmak üzere her türlü desteğin verilmesi kararı, muhalifler tarafından memnuniyetle karşılandı. ÖSO basın sözcüsü Albay Mustafa Abdulkerim kararı "gecikmiş, olumlu bir gelişme" olarak değerlendirdi. Mustafa Abdulkerim kendilerine silah desteğinin sağlanması halinde Esed'i bir ay içinde devirebileceklerini söyledi.
Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) özel açıklama yapan Albay Abdulkerim, Suriye'ye Patriot füze sisteminin yerleştirilmesi talebi, Arap Birliği'nin silah desteği kararı gibi birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu.
ÖSO sözcüsü Abdulkerim, Suriye Muhlaif ve Devrimci Güçler Koalisyonu Başkanı Muaz El Hatib'in ülkenin kuzeyine konuşlandırılması amacıyla NATO'dan Patriot füze savunma sistemi istemesinin "haklı bir talep" olduğunu kaydetti. Esed rejiminin Suriye halkına yönelik her türlü silahı kullandığını ifade eden Abdulkerim,"Sayın El Hatib halkımızı korumak amacıyla haklı ve önemli bir talepte bulundu. Bu talebi gönülden destekliyoruz. Biz asker olarak siyasilerin kararlarına karışmayız. Ancak böyle bir talebi halkımızı korumaya yönelik son derece olumlu olarak buluyorum." dedi.

ARAP BİRLİĞİ'NİN SİLAH KARARI GEÇ KALMIŞ OLUMLU BİR ADIM

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen 24. Arap Birliği toplantısının sonuç bildirisinde Suriye halkına Esed rejimine karşı kendilerini savunmaları için silah verilmesini değerlendiren Albay Abdulkerim,"Arap Birliği’nin ÖSO’nu silahlandırmaya yönelik kararı gerçekten çok geç kalmış bir adım.. Gecikmiş olsa da olumlu bir karar. Gecikmeli olması hiç olmamasından elbette daha iyidir. Ancak, Arap Birliği’nin bu kararı olayların başında alması gerekirdi. Çünkü Esed yönetimi olayların ilk gününden beri 2 yılı aşkın süredir masum halkı öldürüyor. Araplar ise bu durumu tam idrak edemediler. Şimdi ise daha yeni idrak etmiş görünüyorlar. Bu güzel bir gelişme. Memnuniyetle karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

ÖSO olarak birinci derecede ağır silahlara ihtiyaçları olduğunu ifade eden Albay Abdulkerim, “Suriye’nin içinde ve dışında yaklaşık 7 milyon mülteci var. Bu insanların ilk olarak büyük oranda gıdaya ihtiyaçları var. ÖSO’nun tanksavar ve uçak savar gibi ağır silahlara acil bir şekilde ihtiyacı var. Elimizde bulunan kıt imkânlara rağmen ülkenin birçok bölgesini Esed güçlerinin elinden aldık. İstediğimiz, tanksavar ve uçaksavar başta olmak üzere ağır silahlar temin edilirse Esed'i en fazla 1 dayanır. En geç 1.5 ay içinde deviririz. Beklentimiz Arap Birliği üye ülkelerin en kısa zamanda ihtiyacımız olan silahları göndermeleridir.” şeklinde konuştu.

SALDIRIDA YARALANAN RİYAD EL ESAD'IN SAĞ AYAĞI KESİLDİ

ÖSO'nun eski komutanı Riyad El Esad'ın Esed güçleri tarafından uğradığı saldırı sonucu yaralandığını ifade eden Sözcü Abdulkerim, "Albay El Asad şu an hastanede tedavi ediliyor. Sağlık durumu gayet iyi. Ancak uğradığı saldırıda yaralandığı için sağ ayağı maalesef kesildi. Onun dışında olumsuz bir durumu yok. Ailesi ile irtibat halindeyiz. Durumu hakkında sürekli bilgi alıyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim