Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Sri Lankalı bir mülteci aile, çocuklarının zihinsel özürlü olması nedeniyle Avustralya'da sığınmacı başvurularının reddedildiğini belirtti.

Avustralya kırsalındaki yoksul insanlar yardım merkezinde çalışmak isteyen Sri Lankalı aileye geçici vize verilirken, özürlü çocuklarına ise vize verilmedi. Çocuğa vize verilmemesinin nedeni olarak ise özürlü çocuğun bakımının masraflı olacağı belirtildi.

Özürlü çocuğun babası Angelo Fonseka sağlık sigortaları olduğunu ve özürlü kızının herhangi bir ilaca gerek olmadan yaşadığını yetkililere bildirdiğini belirterek, “Yetkililere, kızımız için bütün sorumluluğu aldığımızı ve devlet desteğine ihtiyacımız olmadığını belirten bir yazı gönderdik. Sri Lanka’da kızımızın bütün bakımını biz yaptık. Avustralya’da da devlet yardımı olmaksızın kızımıza bakacağız." ifadelerini kullandı.

Sri Lankalı aile, vize alabildikleri takdirde Perth’ün 800 kilometre kuzeyindeki yardım merkezinde ihtiyaç sahiplerine gıda ve barınak yardımı temin eden bir kuruluş için çalışacaklar.

Batı Avustralya Eyalet Başbakanı Colin Barnett ise Fonsenka’nın yardım talebine cevap vererek, Federal Göçmen Bakanı Peter Dutton ile temasa geçtiğini belirtti. Barnett, "Başvurudan olumlu bir sonuç çıkacağını umuyorum." dedi.

Öte yandan Fonsenka, Göçmen Bakanlığı'nın özürlü kızlarına vize vermemesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Editör: TE Bilisim