Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bank Asya’ya önceki gün yapılan operasyonla ilgili değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, “Hiç kimsenin Türkiye’de can ve mal güvenliği ve emniyeti yoktur, herkesin bunu çok iyi bilmesi lazım. Bank Asya bunlardan tipik bir örnektir. Herkesin bilmesi lazım. 12 yaşındaki çocuğun vurulması tipik bir örnektir. Can güvenliği ile ilgili Bank Asya mal güvenliği ile ilgili. Herkesin bunu bilmesi lazım.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlediği ‘Laiklik ve Kadın’ konulu panele katıldı. Kılıçdaroğlu ,panel çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli şefler çıkmasın diye başkanlık sistemi istiyoruz' açıklamasını nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanını geçin, benim muhatabım değil.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “Meclis'te görüşülen iç güvenlik paketi ile ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu’nun iç güvenlik yasa teklifi ile ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü kendisi başbakanlık koltuğundu oturmakla beraber ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik eden biz değiliz, yasayı çıkaranlardır toplumu tahrik eden. Siz silahla ateş edene 1 yıl, sapan kullanana 2 yıl verirseniz, bu toplumu tahrik eder. Ve doğru değildir. Ayrıca, telefonların dinlenmesi kişilerin göz altına alınması, savcı ve mahkeme kararı olmadan, bunların yapılması doğru değil. Ayrıca, kötü niyetli müfettişlerin aklanmasına yönelik düzenlemeler de var, teklifte bunlar da doğru değil, bunların hiçbirisini kabul etmiyoruz. Biz demokrasiyi, insan haklarını istiyoruz. Anayasa'ya aykırı uygulamalar istemiyoruz. Ülkemizde birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Almanya, Fransa, İngiltere, ABD ve Japonya’da insan hakları için tanınan yetkiler güvenceler ne ise aynısını Türkiye’de de istiyoruz. Kendi ülkemiz üçüncü sınıf bir demokrasiye layık bir ülke değildir. Biz darbelerden çok çektik, AKP hükümeti darbe yasalarını ortadan kaldırmak değil. 12 Eylül darbe yasalarını takip etmek istiyor. O nedenle biz buna karşı çıkıyoruz. Toplumu tahrik etmek gibi bir düşüncemiz asla ve asla mümkün değil.” cevabını verdi.

“Bank Asya’ya yönelik operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi: “Hiç kimsenin can ve mal emniyeti yoktur. Hiç kimsenin Türkiye’de can ve mal güvenliği ve emniyeti yoktur, herkesin bunu çok iyi bilmesi lazım. Bank Asya bunlardan tipik bir örnektir. Herkesin bilmesi lazım. 12 yaşındaki çocuğun vurulması tipik bir örnektir. Can güvenliği ile ilgili Bank Asya mal güvenliği ile ilgili. Herkesin bunu bilmesi lazım.”

“ÖDP Genel Başkanı ile görüştünüz. Ardından, ÖDP Genel Başkanı, ÖDP, sosyalistler ve HDP, CHP ile birleşmeli dedi. Buna yanıtınız ne olacak.” Sorusuna Kılıçdaroğlu, “ÖDP’nin sayın genel başkanının düşüncelerini ben de okudum, tabi bir düşüncedir, saygı duymamız gerekiyor.” cevabını verdi. Böyle bir şeyin gündemde olup olmadığının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Şu anda yok.” dedi.


Editör: TE Bilisim