Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Fransa'nın başkenti Paris'te, aralarında terör örgütü PKK’nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının öldürülmesinin yankıları sürüyor. Marsilya'da toplanan yüzlerce kişi, valilik binasına yürüyerek cinayetlere tepki gösterdi.

Polis kayıtlarına göre 800 kişinin yer aldığı gösteride Fransa hükümetine, yapılan saldırıyı bir an önce aydınlığa kavuşturma çağrısında bulunuldu. Yürüyüşe destek veren Komünist Parti Marsilya Bölgesi Genel Sekreteri Pierre Dharreville, "Kürt dostlarımı desteklemek için yürüyüşe katıldım. Hükümete suçluları bir an önce bularak, demokrasi ve özgürlük isteyen Kürt halkına karşı politikasını değiştirmesi çağrısında bulunuyorum." dedi.

Protesto yürüyüşünde yer alan Komünist Parti Bouches-du-Rhône Senatörü Isabelle Pasquier de Marsilya Valisiyle özel bir görüşme yaparak Fransa devletinin suçluları yakalamak için elinden geleni yapmasını istedi.

Bu arada, Cumartesi günü de Paris’in Bastille meydanında büyük bir gösteri düzenleneceği belirtildi.
Editör: TE Bilisim