Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Çin'in başkenti Pekin’de hat safhaya ulaşan ve halkın sağlığını ciddi tehdit eden hava kirliliğine karşı yetkililer önlem alma yoluna gidiyor.

Pekin Belediyesi’nde bugün düzenlenen hava kirliliğine acil müdahale toplantısında, kirliliğe neden olan unsurların azaltılması için önlem kararları alındı. Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, alınan kararlar çerçevesinde trafiğe çıkan resmi araç sayısı yüzde 30 azaltılacak, ağır kirlilik oluşturan 103 işletmenin üretimine ara verilecek, inşaat yıkım çalışmaları durdurulacak ve tozlu yük taşıma kamyonlarının kente girişi engellenecek.

Haberde, söz konusu önlemlerin 31 Ocak günü saat 00.00'a kadar uygulanacağı kaydedildi. Pekin’de metrekareye düşen sağlığa zararlı partikül oranının (PM 2.5) hafta sonu 500’ün üzerine çıkması ve bu civarda seyretmesi halkı endişelendiriyor. Geçtiğimiz günlerde ise bu oran 900’e çıkmıştı. Çin’in büyük şehirlerinde de hava kirliliği sağlığı tehdit eder hale gelmiş durumda.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre kabul edilebilir PM 2.5 oranı seviyesi 20. Özellikle birkaç gündür Pekin’deki hava kirliliğinin DSÖ’ye göre, "riskli" olarak değerlendirdiği seviyenin çok üzerine çıması tepki çekti.

Önümüzdeki 2 ila 3 gün süresince Pekin’de hava kirliliğinin ciddiyetini koruyacağı tahmin ediliyor. Haberlere göre, 31 Ocak gecesi başkentte 4 büyüklüğünde fırtına çıkması ve böylece hava kalitesinde gözle görülür iyileşme olmasının beklendiği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim