Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde bugün görülen Perinçek-İsviçre davası için Türkiye’den ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden yüzlerce kişi Strasbourg’a geldi.

Fransız polisi Ermeni göstericilerle İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i destekleyen grup arasında çıkabilecek herhangi bir sürtüşmeyi engellemek için mahkeme önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren AİHM önünde toplanan kalabalıklar slogan atmaya başladılar. Duruşma sonrasında mahkeme önüne toplanan kalabalık yoğunlaştı, Doğu Perinçek ve davayı izleyen heyeti bekledi. Dışarı çıkan heyetle birlikte “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı, İstiklal Marşı ve 10. Yıl marşları söyledi. Grubun yanına gelen heyet kısa konuşmalar yaptı. Doğu Perinçek, Süheyl Batum, Yaşar Okuyan ve DSP Genel Başkanı Masum Türker kısa konuşmalar yaptı.

Perinçek konuşmasında bu olayın Türk milletini birleştirdiğini söyleyerek ortak bir tepki verildiğinden bahsetti. Bunun Türkiye için çok büyük başarı olduğunu ifade eden Perinçek, “Türkiye yeniden başı dik bağımsız yasamak, kardeşçe ve özgürce yasamak için birleşiyor. Buna yaptığınız katkı için size teşekkür ediyorum.” dedi.

Masum Türker ise “Mutluyuz, sevinçliyiz. Türkiye’nin geleceğinin önüne konmak istenen ipoteği hep birlikte kaldıracağız, gazamız mübarek olsun.” şeklinde konuşma yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan ise “Emperyalizmin yalanlarını söküp attığımız bir güne şahit oluyoruz, Perinçek’in ifadesiyle Türk milletini birleştiren mutlu bir gündeyiz Şahsen Perinçek’in bu mücadelesinden dolayı bu milletin bir ferdi olarak kendisine şükranlarımı arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim