Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Dünya genelinde yapılan yeni bir araştırma, Müslüman nüfusunun hızla arttığını ortaya çıkardı.

Pew Araştırma Merkezi’nin dünya genelinde yaptığı bir araştırmaya göre, Müslüman nüfusu hızla artarak, önümüzdeki 40 yıl içinde Hıristiyan nüfusunu geride bırakacak. Merkezi Washington’da bulunan Pew’in 'Dünya Dinlerinin Geleceği’ araştırmasına göre, Müslümanlar diğer dinlere göre büyük bir artış göstererek en kalabalık dini gurup olacak.

Hıristiyanlık 2050’ye kadar 2,92 milyar nüfus ile birinci sırada yer almaya devam edecekken, Müslümanların ise 2,76 milyar nüfusa ulaşacağını tahmin ediliyor.

Öte yandan, dünya nüfusunun yüzde 31'ini 2,2 milyar ile Hıristiyanlar, yüzde 23'ünü 1,6 milyar ile Müslümanlar oluşturuyor.

AVRUPA'DA MÜSLÜMAN NÜFUSU ARTACAK

Doğum-ölüm oranları ve din değiştirmenin baz alındığı araştırma verilerine göre, ABD’deki Müslüman nüfusu 2050 yılı itibariyle yüzde 2,1 büyüyecek ve Yahudi nüfusunu geride bırakarak ikinci büyük dini gurup olacak.

Araştırma şirketinin kamuoyuna açıkladığı bilgilere göre, Hıristiyanlık ve İslam dinleri daha çok Afrika’da büyüyecek. Müslümanlar aynı zamanda Avrupa’da da artarak nüfusunun yüzde 10’unu oluşturacak.

Araştırmaya göre en kalabalık Müslüman nüfusu Endonezya’da olacak. Hıristiyanlık, Batı ülkelerinde artış göstermeyecek. Her 10 Hıristiyandan 4’ü ise Afrika’da yaşayacak. İngiltere, Fransa ve Avustralya’da Hristiyan nüfusu en kalabalık dini gurup ünvanını kaybedecek.

AVRUPA VE KUZEY AMERİKA'DA ATEİSTLER ARTACAK

Ateistler ve Agnostikler nüfusu Avrupa ve Kuzey Amerika’da artış gösterecek. Ancak her iki gurubun dünya geneli nüfusu, yüzde 16’dan yüzde 13’e düşecek. ABD’de herhangi bir dini inanışı olmayanların nüfusu, toplam nüfusun 4’te biri olacak. Hıristiyanların nüfusunun ise düşmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim