Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
İngiltere Parlamentosu’nun Muhafazakar Parti üyesi ve eski Meclis Grup Başkanı Andrew Mitchell, hakkında karalama yaptığı gerekçesiyle The Sun gazetesine açtığı davayı kaybetti.

Mitchell, 2012 yılının Eylül ayında, İngiltere Başbakanlık binasının ana giriş kapısından bisikletle çıkmaya çalıştığı ve görevli polis tarafından çıkışına izin verilmediği için polise hakaret ettiğini ortaya çıkaran The Sun gazetesine dava açmıştı.

The Sun gazetesinin yayımladığı haberde, 58 yaşındaki İngiliz milletvekilinin polise “Ayak takımısın sen.” ifadesini kullandığı iddia edilmişti.

Hakim ayrıca, Andrew Mitchell’in 3 milyon Sterlin hakaret tazminatı ödemesine kadar verdi.

İddiaya göre, Andrew Mitchell polis memuruna “Yerini bilsen senin için en iyisi olur. Bu hükümeti sen yönetmiyorsun. Ayak takımısın sen.” diyerek küfürler savurmuştu. Polis memuru ise milletvekiline, hakaretlerine devam ettiği takdirde gözaltına alınacağı uyarısını yapmıştı.

Olay yaşandıktan birkaç gün sonra ise The Sun gazetesi Mitchell’ın haberini manşetine taşımıştı. İngiliz milletvekili de artan kamu baskısı sonucu Muhafazakâr Parti'nin Meclis Grup Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

İngiliz basını, mahkeme kararı ile Andrew Mitchell’ın siyasi kariyerinin son bulduğu yorumunu yaptı.

Editör: TE Bilisim