Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, danışmanı eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’yi, Ukrayna vatandaşlığına kabul edilmesinin ardından Odesa Bölgesi’ne vali olarak atadı. Poroşenko bugün Odesa Valisi İgor Palitsa’yı görevden alarak yerine Saakaşvili’yi yeni Odesa Valisi olarak atadı.

Odesa’ya çalışma ziyareti yapan Poroşenko, Saakaşvili’den ilk olarak Odesa’daki Oligarşi yönetimi bitirmesini istedi. Odesalılar ile valilik binası önünde bir araya gelen Poroşenko, kalabalığa beraberindeki Saakaşvili'yi göstererek; “Saakaşvili'yi tanıyor musunuz?” diye sordu. "Evet" cevabına karşılık olarak ise Poroşenko, “O’nu Odesa’ya getirdim ve Odesa’da kalacak.” dedi. Odesa’da ellerinde “reform” dövizleri taşıyan çok sayıda katımlı Saakaşvili'yi selamladı.

Saakaşvili’ye verdiği oligarşiyi bitirme talimatını Twitter hesabından da takipçileriyle paylaşan, Poroşenko, Ukrayna’da oligarşinin iktidarının yerini disiplinin alacağı mesajını verdi.

Odesa’nın mali yapısının güçlendirilmesini isteyen Poroşenko, Odesalılara "Kremlin’in provokasyonlarına gelmediniz" diyerek teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim