Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kremlin ile ilişkileri germeye çalışmakla suçladı. Puşkov, Erdoğan’ın ilişkileri germek için Cumhurbaşkanlığı basın sözcüsü İbrahim Kalın’a Rusya’yı suçlayıcı açıklamalar yaptırdığını iddia etti.

Puşkov, şahsi Twitter hesabından, “Rusya’yı yargılamak Erdoğan’ın sözcüsüne düşmez. Rusya’nın ciddiyeti, Suriye’deki faaliyetlerinde, Kırım’ı geri almasında ve BM’deki lider rolünde gayet açıktır.” şeklinde tweet attı. Erdoğan’ın ilişkileri germeye çalıştığını savunan Puşkov Twitter hesabından, “Ankara, basın sözcüsünü çıkararak asılsız teşhir ve suçlamalarla meydan okurcasına tavırlar sergiliyor. Erdoğan gerginlik yolunda ilerliyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Daha önce de Dışişleri Bakanlığı, Rus Su-34 savaş uçağının Türkiye hava sahasını ihlal ettiğini açıklamış, bunun üzerine Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya’nın Suriye sınırında hiçbir ihlal yapmadığını söylemiş ve Ankara’nın açıklamalarını propaganda olarak nitelemişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Rus tarafının cevabının, yalan, propaganda ve asılsız ithamlar olduğunu ve bu tavrın devlet ciddiyetiyle bağdaştırılamayacağını ifade etmişti.

Editör: TE Bilisim