Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslararası Dünya Halklarının Manevi Birliği Akademisi tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Akademiye göre Rus lider, Suriye krizinde alternatif çözümler üreterek bütün bölgeyi etkisi altına alacak kanlı bir savaşı önledi.

Basına konuşan akademi Başkanı Georgi Trapeznikov, “İlgili mektup Nobel Komitesi’ne 16 Eylül’de gönderildi ve 20 Eylül’de mektup ulaştı. Devlet Başkanı Putin’in özellikle Beslan (Rusya’ya bağlı Kuzey Osetya kenti) ve Güney Osetya dahil ağır bölgelerde nasıl bir barışçıl rol oynadığını çok iyi biliyoruz.” dedi.

Mektuba Rusya’nın ünlü sanat duayeni, SSCB Halk Sanatçısı İosif Kobzon’un da imza attı. Basına konuşan sanatçı, “ABD Başkanı Barack Obama Nobel Barış Ödülü aldı, ama o Suriye’ye yönelik savaşa hazırlanıyor. Kanlı çatışmaları önlemeye çalışan ve ihtilafların çözümüne katkı sağlayan bizim devlet başkanımız Nobel ödülünü daha fazla hak ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Akademi Başkan Yardımcısı Beslan Kobahiya, son yıllarda Rusya’nın dış politikada başarılı adımlar attığını belirterek, “Rusya’nın dış politikasını sayın Başkan Putin belirliyor. Rusya’nın sayesinde olası üçüncü dünya savaşının çıkması fiiliyatta önlendi. Balkanlar, Irak, Libya ve Mısır’da durumları göz önünde bulundurursak, bu durumda şunu görmüş oluyoruz: Suriye ile ilgili sorunda ilk kez ihtilafa yönelik yeni yaklaşım oluşturuluyor. Burada kuşkusuz Putin’in kişisel hizmeti var! Dolayısıyla biz onu Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdik.” dedi.

Putin’in basın sözcüsü Dmitri Peskov, İtar-Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, akademinin kendi inisiyatifi olduğunu, konunun Kremlin Genel Sekreterliği ile görüşülmediğini söyledi.

Eylül ayında Rusya Eğitim Vakfı Başkanı Sergey Komkov da, Putin’in Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi için Nobel Komitesi’ne mektup göndermişti.

Ekho Moskvı radyosuna göre, eğer adaylığa olumlu yanıt verilirse, bu durumda Putin 2014 yılında Nobel Barış Ödülü sahibi olabilecek, çünkü 2013 için aday başvuruları sona ermiş bulunuyor. 2014 için adaylık başvuruları Şubat 2014’de sona eriyor. Ekim ayında ödül kazananlar açıklanırken, Oslo’da 10 Aralık’ta düzenlenen törenle sahiplerine ulaştırılıyor.

1901’de kurulan Nobel Barış Ödülleri’ni bugüne kadar 3 Rus alabildi. En çok öne çıkan ise 1991’de Sovyetler Birliği’nin kansız dağılım sürecini gerçekleştiren Mihail Gorbaçov oldu.

Editör: TE Bilisim