Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Rus uçağının olduğunu bilmiyorduk” sözlerine cevap verdi.

Moskova’da Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Putin, Türkiye’nin halen özür dilemediğini belirterek “Sözde Türk hava kuvvetleri uçaklarımızı tanımadı. Bu imkansız. Uçakların üzerinde işaretler vardı ve iyi de gözüküyordu. Bunlar başkası değil bizim uçaklar idi.” dedi.

Daha önce Amerikan tarafıyla yapılan anlaşma bağlamında Rus savaş uçaklarının nerede operasyon yapacağı hususunda çalışmaları hatırlatan Rusya lideri, “Daha önceden bu bilgileri verdik, uçaklarımız ne zaman ve nerde operasyon yapacak diye. Türkiye mevcut koalisyon üyesi olduğu için bunlardan haberdar olması gerekirdi. Orada Rus uçaklarının bulunmasını bilmesi gerekirdi. Eğer Amerikan uçağı olsaydı vururmuydu? Saçmalık bunlar. Bahane. Çok üzücü ki, bir daha bu olayın yaşanmaması için ciddi, derin şekilde araştırmak ve çalışmak yerine biz “özür dilemek için gerekçe bile yok” diye böyle belirsiz açıklamalar duyuyoruz. Bu bizim değil, Türk tarafının tercihi.” şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE İLE NERDEYSE MÜTTEFİK İDİK, ÇOK ÜZÜCÜ'

Erdoğan'ın görevinden ayrılıp ayrılmayacağı ile soruları da yanıtlayan Putin, "Bu kesinlikle bizim meselemiz değil. Bu Türk halkının meselesi. Hiç bir zaman müdahalede bulunmadık ve buna da hazırlanmıyoruz. Son 10 yılda ülkelerimiz arasındaki ilişkiler emsali olmayan bir düzeye ulaştı. Türkiye'yi sadece komşu değil, dost ülke olarak görüyorduk. Nerdeyse müttefik idik. Çok üzücü ki bunlar pervasızca ve kaba şekilde yıkılıyor." dedi.

Editör: TE Bilisim