Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile ‘Diplomat Günü’ vesilesi yaptığı toplantıda, dış politikada Rusya’nın yumuşak gücünün öne çıkarılmasını istedi.

Rusya’nın dış politikada imajının olumlu yönde geliştirilmesi için çalışmalarını isteyen Putin, “Klasik ‘diplomasi’ anlayışının değiştiği açık. Sizler ekonomi ile ilgilenmelisiniz. Yeni piyasaların açılmasına, iş bağlantılarının geliştirilmesine ve çeşitli ekonomik projelere destek vermelisiniz.” dedi.

Dış politikada artık ‘yumuşak güç’ anlayışının öne çıkmaya başladığına değinen Putin, Rusya’nın itibarının yurt dışında korunmasına, Rusça öğreniminin teşvik edilmesine ve küresel bilgi akışının parçası olunmasına öncelik verilmesini istedi.

Rusya’nın uluslar arası ilişkiler açısından daha istikrarlı ve şeffaf bir yaklaşım geliştirmesini talep eden Putin, “Biz evrensel bir güvenlik sisteminin kurulması için çalışmalıyız. Maalesef tüm dünyayı etkileyen çatışma alanları giderek artıyor. Sorunların barışçıl yollarla çözümü için çalışmalıyız. Uluslar arası hukukun üstünlüğü ve BM’nin öncü rolü güçlendirilmeli…” vurgusu yaptı.

Mevcut dinamik yapıda Rusya’nın dış politika açısından hazır olmasının yeterli olmadığını pro-aktif bir yaklaşım içerinde olması gerektiğini kaydeden Rusya lideri, görüşme çerçevesinde diplomatlara çeşitli hediyeler de dağıttı.

Editör: TE Bilisim