Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Uluslar arası EXPO 2020 Fuar’ının Rusya’nın Yekaterinburg kentinde yapılması için start veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi kentinde Uluslar arası Fuarcılık Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Loscertales ve İcra Kurulu Üyesi Stein Christensen’le bir araya geldi.

Yekaterinburg kentinin EXPO 2020 hazırlıkları ile ilgili BIE heyetine bilgi veren Putin, “Siz ve diğer katılımcılar Yekaterinburg kentinin seçilmesi için karar verirse, kentin gelişimi ve alt yapı çalışmaları için ek destekler sağlayacağız.” dedi.

Rusya’nın 1851’den bu yana dünya fuar organizasyonlarına katıldığını ve çeşitli başarı ödülleri aldığını hatırlatan Putin, “Yalnız hiç ev sahipliği yapmadık. Şimdi biz endüstrinin kalbi olan Ural’ın merkezini öneriyoruz. Kentimiz Asya ve Avrupa’nın yüzünü yansıtıyor. Avrupa, Asya ve dünyanın farklı kentlerinden katılımcılar kolayca ulaşım sağlayabilir.” değerlendirmesinde bulundu.
2020 için Yekaterinburg’un rakipleri arasında Türkiye’den İzmir kenti, Tayland’dan Ayutthaya, Brezilya’dan Sao Paolo ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai yer alıyor.

Yerel yöneticilerin otel ve konaklama için çalışmalara başladığına değinen Rus lider, havalimanı, otoban ve diğer tesislerle ilgili federal bütçeden gerekli desteğin aktarılacağını söyledi.

Kasım ayında BIE’ye çıkarma yapan Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç başkanlığındaki Rus EXPO 2020 heyeti, milyar dolarların üzerinde yatırım planlandığını, tekno park ve diğer altyapı çalışmaları ile kentin fuar için hazır geleceğini açıklamıştı.

2015’de İtalya’nın Milan kentinde yapılacak fuar, 2017’de de Kazakistan’ın Astana kentinde gerçekleşecek. Tüm aday ülkeler için ilk olacak organizasyonla ilgili karar 2013’te verilecek.

Editör: TE Bilisim