Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hollanda'daki resmi temasları kapsamında Kraliçe Beatrix'in ardından Başbakan Mark Rutte ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemek sonrası Başbakan Rutte ile Amsterdam'da Denizcilik Müzesinde ortak basın açıklaması düzenleyen Putin Rusya'da farklı cinsiyetlere yönelik ayrımcılık yapılmadığını söyledi. Vlademir Putin, Başbakan Rutte ile Rusya'da cinsel azınlıklar ve insan haklarının durumu hakkında, çok ayrıntılı olarak konuştuklarını söyledi. Putin, "Farklı cinsten kişilerin için hiç bir şekilde ayrımcılık yapılmıyor. Rusya'da herkes için haklar eşit bir şekilde uygulanır." dedi.

Putin, Hollanda ve Rusya'nın farklı konularda farklı düşünmelerinin gayet doğal olduğunu, birbirlerinin görüşlerine saygı duyulması gerektiğini söyledi. Putin, "İki ülke sadece okullarda, eşcinsellik konusu hakkında farklı düşünüyor. Bu durumda gayet normal." şeklinde konuştu.

Holanda Başbakanı Mark Rutte ise Putin'in Hollanda ziyaretinden mutlu olduğunu, her iki ülke için ekonomik ilişkiler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Rutte, "Rusya, Hollanda'nın dünyada ilk 3 ticaret ortakları ve yatırımcılar arasında yer alıyor. Ziyaret sonrasında ticari yatırımlar daha da artacaktır." ifadelerini kullandı.

Bir günlük çalışma ziyaretinde bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve beraberindeki işadamları heyeti , özel uçak ile Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'dan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim