Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman’la tatil kenti Soçi'de bir araya geldi. Görüşme ile ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizi ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in geleceği ile ilgili konuların ele alındığını söyledi. Selman, Rus jetlerinin Suriye’de vurduğu hedeflerle ilgili endişelerini Putin’e iletti.

Suudi Arabistan’ın pozisyonunu teyit ettiğini, Rusya’nın pozisyonunun da belli olduğunu ifade eden Lavrov, “Suriye krizi konusunda Suudi Arabistan’la yakından çalışıyoruz. Putin, Riyad’ın endişelerini anlayışla karşıladığını teyit etti. Suriye’de teröristlerin başarılı olmaması konusunda mutabıkız. İkinci olarak Suriye’de ulusal uzlaşı sağlanması gerekiyor. Suriyeliler farklı dini ve etnik yapılarak rağmen ülkenin sahipleri olduğunu hissetmeli.” dedi.

Rus Bakan dış oyuncuların Suriye’de ulusal diyalogun başlatılmasına yardımcı olması gerektiğini, bu açıdan da Suudi Arabistan’la işbirliğine ilgi duyduklarını ifade etti.

Rus savaş uçaklarının Suriye’de vurduğu hedeflerle ilgili Suudi Arabistan’ın duyduğu endişeleri anlayışla karşıladıklarını kaydeden Lavrov, “Rusya’nın vurduğu hedeflerin IŞİD, El Nusra ve diğer terör örgütleri olduğu konusunda hiçbir şüphenin olmaması için istihbarat servislerimiz ve askerlerimizin maksimum işbirliği konusunda mutabık kaldık.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim