Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizinin çözümü için Normandiya Dörtlüsü (Rusya, Ukrayna, Fransa, Almanya) olarak bilinen liderler zirvesi için Paris’e gidiyor.

Suriye’de terör örgütleri IŞİD ve El Nusra Cephesi ve diğerlerine yönelik hava operasyonların başlatan Rusya, Ukrayna krizinin Minsk Anlaşması çerçevesinde çözülmesinde ısrar ediyor.

Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ve Doğu Ukrayna’da ayrılıkçı çatışmaların başlamasının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile ilk kez Haziran 2014’de bir araya gelmişti.

Bugün 4 liderin krizin çözümüne yönelik üçüncü kez bir araya geleceğini ifade eden Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, liderlerin Paris’te öğle yemeğinde bir araya geleceğini söyledi. Putin’in Hollande ve Merkel’le ayrıca ikili görüşmeler yapması de planlanıyor.

Şubat ayında Minsk’te bir araya gelen dört lider ateşkes ve kalıcı barışı öngören anlaşmanın imzalanmasını sağlamıştı. Buna göre ağır silahların cephe hattından geri çekilmesi, esirlerin takası, anayasal değişiklikle Doğu Ukrayna’da yerel yönetimde statü değişikliği ve diğer konularda mutabakata varılmıştı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Rusya ve Ukrayna, önceki gün Kiev ve Donbas’ın 100 milimetreden küçük kalibreli silahların cephe hattından 15 kilometre geri çekilmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı. Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, silahların çekilmesinin temkinli iyimserlik için bir gerekçe olabileceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim