Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye krizi başta olmak üzere uluslar arası sorunlar ve ikili ilişkileri ele aldı.

Suriye krizinin siyasi çözümü konusunda dışişleri bakanlarını yeni fikirleri desteklemeleri ve iletişim halinde olmaları konusunda görevlendiren iki lider, 17-18 Haziran 2013 tarihinde Kuzey İrlanda’da yapılacak G-8 zirvesinde bir araya gelme konusunda anlaştı.

Kremlin’den yapılan açıklamada, ABD’nin inisiyatifi ile gerçekleşen telefon konuşmasında liderlerin yapıcı bir görüşme yaptıkları, liderlerin “Suriye, Ortadoğu, İran, Kuzey Kore ve füze kalkanı ile ilgili konularda yakın çalışma içinde olacakları” belirtildi.

Suriye krizi ile ilgili yapılan değerlendirmede Rusya Devlet Başkanı Putin’in bölgede silahlı çatışmaların bir an önce sona ermesini talep ettiği, iki liderin Dışişleri Bakanları Sergey Lavrov ve John Kerry’yi “Suriye krizinin çözümünde yeni fikirlerin ortaya çıkmasını desteklemek için iletişim halinde olmaları” görevi verdiği kaydedildi.

Putin iki ülkenin potansiyelini henüz karşılamayan ikili toplam ticaret hacminin artırılmasına vurgu yaparken, liderler ikili ilişkileri olumsuz etkileyecek adımlardan kaçınılması konusunda düşüncelerini paylaştı.

Rusya lideri Obama’yı Rusya’ya davet etti ve iki başkan G8 zirvesi münasebeti ile ikili bir görüşme yapma konusunda mutabakat sağladı.

Editör: TE Bilisim