Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu yıl 11’inci kez düzenlenen canlı oturumda vatandaşların Boston saldırıları ile ilgili sorularına yanıt verdi. Moskova ve Washington’ın terörizm başta olmak üzere ortak tehditlere karşı birlikte savaşması gerektiğini söyleyen Putin, Boston’daki saldırının ırk ve dinle ilgili olmadığının da altını çizdi.

Rusya’nın uluslar arası terörizmin kurbanı olduğunu söyleyen Putin, “Amerika’nın sıradan vatandaşları olup bitenleri anlamıyor. Rusya uluslar arası terörün ilk kurbanlarından biri. Rusya’da cinayet yapan teröristleri isyancı olarak nitelendirilmesi beni öfkelendiriyor. Onlara siyasi, mali ve bilgi yardımları yapıldı. Biz her zaman terörle mücadele alanında sıkı işbirliği yapmamız gerektiğini söyledik.” ifadelerini kullandı.

Boston trajedisini gerçekleştiren iki suçlunun Rusya’nın tezinin doğru olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Putin, “Stalin döneminde Çeçen halkının sürgünü ile ilgili konuları speküle etmemek gerekir. Stalin rejiminden en çok Rus halkı zarar gördü. Amerika’nın bu konularla ne ilgisi var? Konu aşırılıkçılıkla ilgili. Küçük Tsarnayev Amerikan vatandaşı. Birileri diyor ki, onu savaş esiri ilan edelim. Güney’le Kuzey arasında iç savaş bitmedi mi? Bu çok saçma…” dedi.

Güçlerin birleştirilmesi durumunda sorunun üstesinden gelinebileceğini vurgulayan Putin, “Bu bir etnik ya da dini sorun değil. Biz bunu bin kez söyledik. Bu insanların sahip oldukları aşırlıkçı düşüncelerle ilgili… Bu trajedi ortak tehlikelerle mücadele alanında bizi birleştirmeli.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim