Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Filo, Batı Askeri Bölgesi ve Hava Kuvvetleri’ne tam kapasite savaşa hazır olmaları için tatbikat emri verdi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ulusal Savunma Merkezi’nde yaptığı açıklamada 40 bine yakın askerin katıldığı tatbikatların Putin’in sürpriz emri ile MSİ 08:00’da başladığını belirtti.

Kuzey Filo, kara ve hava birliklerinden 38 bin asker tatbikata katılıyor. 41 savaş gemisi, 15 denizaltı, 110 savaş uçağı ve helikopterle, 3360 ağır askeri araç tam kapasite savaş için hazır konumunda.

Yeni tehditler nedeni ile Rusya’nın kuzey bölgesinde stratejik gücün saldırı kapasitesinin en yüksek seviyede tutulması gerektiğini belirten Şoygu, “Yeni meydan okumalar ve tehditlere karşı silahlı gücün kapasitesinin geliştirilmesi ve kuzey bölgede yer alan stratejik gücün kapasitesinin artırılmasına özel önem verilmesi gerekiyor.” dedi.

NATO savaş gemilerinin Karadeniz’de devam eden tatbikatı sonrası Ukrayna’da ABD askerlerinin de dahil olacağı 4 ayrı tatbikat daha yapılacak. Ukrayna krizi neden ile Rusya ve Batılı ülkeler arasında yükselen tansiyon tam bir tatbikat yarışına dönmüş durumda. Rusya halen Kırım, Abhazya, Güney Osetya ve Ermenistan’da bulunan askeri üslerde yoğun tatbikat gerçekleştiriyor.

Editör: TE Bilisim