İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Nazi Almanya’sına karşı kazanılan zaferin 70’inci yılı törenleri için Moskova’ya geldiği için Mısır lideri Abdülfettah El Sisi’ye teşekkür etti.

Tören sonrası Kremlin’de Mısır lideri ile bir araya gelen Putin, “Mısır lideri olarak sizlerin büyük görevleri olduğunu biliyorum. Sorunlu bir ekonomik yapı miras aldınız. Ancak biz birlikte Rusya ve Mısır halkının halkına olacak şekilde tüm çalışmaları yapacağız.” dedi.

Faşizme karşı kazanılan zaferin 70’inci yılında büyük coşkuyu paylaştıkları için Mısır heyetine de teşekkür eden Putin, Rusya ve Mısır arasında ilişkilerin yoğun bir şekilde geliştiğine dikkat çekti. Rus lidere göre iki ülke arasında işbirliğinin tarihi temelleri de bulunuyor.

Mısır lideri Sisi de Zafer Bayram’ı kutlamaları için yaptıkları davet nedeni ile Putin’e memnuniyetini ifade etti. El Sisi, “Nazizmle mücadelede Rusya ve Sovyetler Birliği’nin rolünü kimse inkar edemez. Tarih bu gerçeği hiçbir zaman unutmayacak…” ifadelerini kullandı.

Mısır lideri Rusya ile terörle mücadele, Mısır ekonomisinin kalkınması ve diğer bir çok ortak projede işbirliği içinde olmaya hazır olduklarını vurguladı.

Editör: TE Bilisim