Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kabulov'a NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Kabil'deki uluslararası havalimanının güvenliğini Türkiye’nin üstlenmeye devam etmesinin ABD ile Taliban arasında varılan anlaşmayı ihlal edip etmeyeceği soruldu.
Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov: Afganistan meselesinin çözümünde önemli ilerleme sağlandı



TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;

Kabulov, "Elbette ihlal eder" yanıtını verdi.

Kabulov, Türkiye ve ABD arasındaki mutabakatın Afganistan'daki güvenlik durumunu etkilemesine pek ihtimal vermediğinin altını çizdi.

ERDOĞAN'DAN 'TÜRKİYE ÇOK DAHA FAZLA SORUMLULUK ALABİLİR' MESAJI

Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda "ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir. Afganistan’daki bütün tarafların ve bölge ülkelerinin yapıcı katkılarıyla barış sürecini kalıcı hale getireceğimize inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de barış çabalarımızı ve Afganlı KARDEŞLERİMİZE DESTEĞİMİZİ GÜÇLÜ ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ" İFADELERİNİ KULLANMIŞTI.

ANKARA MAYISTA TEKLİF ETMİŞTİ

Sık sık Taliban saldırılarının hedefi olmasıyla tanınan Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı ile ilgili 7 Mayıs'ta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan şartlara göre ABD ile diğer güçler çekildikten sonra güvenliğini Türkiye'nin sağlayabileceği açıklaması gelmişti. Ardından Pentagon Sözcüsü John Kirby, bu konuda Türkiye ile ön görüşmeler yaptıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına saygı duyduklarını duyurmuştu.

Katar'daki Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, 2020'de Doha eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yönetimiyle vardıkları tüm Amerikalı güçlerin çekilmesi anlaşması uyarınca Türkiye güçlerinin de çekilmesi gerektiğini söylemişti.


Editör: TE Bilisim