Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Afganistan’ın başkenti Kabil’de ikamet eden 20 yaşındaki Ali Rıza isimli genç yılanlarla yatıp kalkıyor. Ayrıca cam, jilet, kabuklu çiğ yumurta, 3 kiloya kadar çığ et gibi şeyleri yiyerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Ülke genelinde rekor kırdığını ve kimsenin kendisiyle rekabet edemediğini iddia eden Rıza, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, daha küçük yaşlardayken yılan ve akreplerden korkmadığını, 10 yaşına geldiğinde ise yılan beslemeye başladığını, şimdi ise bin 300 yılanının olduğuna dikkat çekti.

Yaklaşık bir seneden beri yerel televizyonların değişik programlarına katıldığını aktaran Rıza, "Benim yaptığım gösteriler çok tehlikeli; ama ben hiç korkuyorum. Yılanı her zaman oyuncak gibi düşündüm ve beslemeye başladım. Geceleri yılanların bulunduğu odada yatıyorum ve bana hiçbir şey olmuyor. Yılan ısırsa bile zehire dayanıklıyım ve zehir beni etkilemiyor.” dedi.

“Cam, kabuklu çiğ yumurta, 10 jileti birden ve 3 kilo çiğ et yiyebilirim.” şeklinde konuşan Rıza, şu ana kadar ülke genelinde kendisi gibi birinin bulunmadığını belirtti. Rıza, “Başarılara ulaşmamız ve dünyaca üne kavuşmamız için devletin bize destek vermesi gerekiyor. Afganistan’da birçok yetenekli insan var; ama maalesef kimse onları tanımıyor. Teşvik olmadıkça yetenekleri zaman aşımıyla kayboluyor.” sözleriyle yetkililere sitem etti.

Geleceğe yönelik çok geniş plan ve projelerinin olduğuna vurgu yapan Rıza, hedefinin dünyaca üne kavuşmak ve ismini Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmak olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim