Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Suudi Arabistan'a kalabalık işadamları heyeti ile bir ziyaret gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlan başkent Riyad'da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Riyad Uluslararası Türk Okulu'nu ziyaret etti.

Okul kapısında öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Bakan Çağlayan öğrencilerden yoğun ilgi gördü ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Sınıfları gezen Ekonomi Bakanı öğrencilere çeşitli sorular sordu ve öğrencilerden bir isteklerinin olup olamdığını sordu. Bunun üzerine bir öğrenci okul binasının yetersiz olduğunu belirterek Bakan Çağlayan'dan ve beraberindeki iş adamlarından yeni okul yapılması için yardım istedi. Çağlayan ellerinden gelen desteği vermeye çalışacağını ifade etti.

Bakan Çağlayan girdiği bir sınıfta minik öğrencilere ismini sordu, öğrenciler hep bir ağızdan "Zafer Çağlayan" dedi. Çağlayan, öğrencilerden ailelerine ve yakınlarına selamlarını iletmesini istedi.

Ardından okulu gezen Ekonomi Bakanı Çağlayan ve beraberindeki heyet öğrencilerle yakından ilgilendi, top oynayan öğrencilerinden topu isteyip kafa attı, öğrencilere tutukları takımları da sordu.

Daha sonra okul müdürünün odasına geçen Çağlayan ve beraberindeki T.C. Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün, Eğitim Müşaviri Ruhi Kılıç, Müdür Fatih Kuzu'dan okul hakkında bilgi aldı. Bakan Çağlayan'a ziyaret anısına okul müdürü tarafından bir plaket sunuldu.

Editör: TE Bilisim