Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Romanya Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu, (DNA) eski Turizm Bakanı Elena Udrea'yı ikinci bir yolsuzluk dosyası nedeniyle tekrar demir parmaklıkların arkasına gönderdi. Eski bakan hakkında 30 günlük tutuklama kararı verildi.

Romanya'da son cumhurbaşkanlığı seçimleri adaylarından olan Elena Udrea ikinci tutuklama şoku yaşıyor. Romanya Milletvekili ve eski Turizm Bakanı Elena Udrea DNA tarafından 12 Şubat tarihinde Microsoft yolsuzluk dosyası nedeniyle tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta adli kontrol şartıyla (ev hapsi) serbest bırakılan 41 yaşındaki eski bakan, bu kez farklı bir soruşturma sebebiyle tutuklandı.

Eski bakanın tutuklandığı soruşturmada, Romanya'ya turist çekmek ve reklam amacıyla bir boks organizasyonu için 2 milyon Euro harcandığı ve bu harcamalarda usulsüzlük yapıldığı ve belli iş adamlarına hizmet bedeli altında para aktarıldığı iddia ediliyor.

Elena Udrea ise eski Cumhurbaşkanı Traian Basescu ile siyasi yakınlığından dolayı kendisinin hedef gösterildiğini iddia etti. Yapılan soruşturmalardan korkmadığını ve yanlış bir şey yapmadığını söyleyen eski bakan cezaevinde tutulmasının bir yıldırma hareketi olduğunu öne sürdü.

Editör: TE Bilisim