Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Romanya'nın en zengin iş adamlarında Costel Comana Kolombiya'dan Kosta Rika'ya giden uçağın tuvaletinde ölü bulundu.

Kolombiyalı hava yolu şirketi Avianca hava yollarına ait LR697 sefer sayılı uçak ile Bogota'dan San Jose şehrine giden Romen işadamı Costel Comana uçağın iniş yapmasına 5 dakika kala uçağın tuvaletinde ölü bulundu. Yerel medyaya göre, Romanya'da demiryolları imparatoru olarak anılan Costel Comana tuvalette kendini asmış şekilde bulundu. Ancak hava yolu şirketi ölümün nedeni ile ilgili bir bilgi paylaşmadı. 53 yaşındaki Comana'ya seyahatinde eşlik eden 35 yaşında bir Romen kadın olduğu rapor edildi. Romen kadın, milyoner işadamının uçuş esnasında sinirli olduğu ve iki kez lavaboya gittiğini söyledi. Kosta Rika, Costel Comana'nın 1 Şubat'ta ülkeye giriş yaptığını, ülkeden çıkışının kayıtlara geçmediğini ve tekrar ülkeye giriş yaptığı uçakta ölü bulunduğunu belirtti. Kolombiya yerel basını ise işadamının Brezilya'dan Kolombiya'ya oradan da Kosta Rika'ya uçtuğu bilgisini verdi.

Romen medyası, milyoner iş adamının yurt dışında olma sebebini bu yılın başında Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından hakkında soruşturma açılması olarak verdi. Costel Comana'nın sahibi olduğu demiryolu şirketinin 2009 yılındaki ihalelerde bilgileri önceden aldığı ve anlaşmalı olduğu hatlarda fazladan gider gösterdiği iddia ediliyor.

Editör: TE Bilisim