Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, "Amerikan hükümeti, Türklerin Navtex (seyir duyurusu) ve Barbaros ile meydan okuduğu kritik dönemde hiç destek vermedi. Desteğe ihtiyacımız olduğunda bizi ortada bıraktı." dedi.

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in beraberinde Moskova’ya giden Kasulidis, Kathimerini gazetesine Moskova temaslarını değerlendirdi. Kasulidis, Anastasiadis-Putin görüşmesinde, Rusya’nın desteğine sahip olduklarına inandıkları Kıbrıs sorunu ile özellikle Ukrayna meselesi bağlamında Rusya-AB ilişkilerinin ele alındığını anlattı.

Bu konudaki şikayetlerinin gayet normal olduğunu ifade eden Kasulidis, "Şikâyetçi olmamız mantıklı. Ben bu rahatsızlığı defalarca dile getirdim. Büyüklüğüne ve stratejik ortak olarak yaşadığı sorunlara rağmen teröre karşı savaşta işbirliği yapan bir ülke için en azından elinden geleni yapmasını beklerdik. Müttefikten değil ortaktan söz ediyoruz.
Buna rağmen Kıbrıs, ABD’nin doğrudan desteğine ihtiyaç duyduğu an geldiğinde bu desteği alamadı. Bir şekilde bizi ortada bıraktılar. Başkan Anastasiadis neden şikayetini dile getirmesin ki? Ortaksak samimi olmalı ve söylemeliyiz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim