TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, Türkiye’den gelecek su konusunda rahatsız olmadıklarını söyledi

Nikos Kuyalis, su temin projesi kapsamında Türkiye’den KKTC’ye sağlanacak su nedeniyle doğacak rekabet sorununu giderecek faaliyetlerde bulunacaklarını açıkladı. Kuyalis “Su kaynaklarını yönetme becerimiz vardır." dedi.

Rum Simerini gazetesine göre, Kuyalis, bakanlığa geldiği dönemde aldığı tuzlu su arıtma tesislerinden satın alınan su miktarının azaltılması kararı sayesinde Rum yönetiminin, 2010-2012 dönemine kıyasla 2013-2015 döneminde 80 milyon Euro tasarruf ettiğini söyledi.

Kuyalis bu kararı, barajlardaki su oranının bugünkünden çok düşük olduğu bir zamanda aldığına da vurgu yaparak “artık su kaynaklarını nasıl yöneteceğimizi öğrendik.” dedi.

Su temin projesi kapsamında Türkiye’nin KKTC’ye yıllık 70 milyon metreküp su verecek olması nedeniyle Rum üreticilerin büyük darbe alacağı ve üretecekleri ürünlerin Kıbrıslı Türklerin ürünleriyle rekabet edemeyeceği kaygısının hatırlatılması üzerine ise Kuyalis “Kimsenin böyle bir endişesi olmamalı.” dedi.

Kuyalis “Çiftçilerimize verdiğimiz sulama suyunu azaltmadık, aksine 2013’te artırdık ve tatmin edici düzeyde tutuyoruz. Ankara’nın işgal bölgelerine su sağlama niyetiyle ilgili bütün parametreleri dikkate alıyoruz. Bana göre, çok miktarda suyu bedava sağlamak Türkiye açısından karlı olmaz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim