TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da yayın yapan Kırım Tatar televizyonu ATR bu sabah Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından basıldı.

FSB’nin ATR televizyonu baskınına yaklaşık 40 kadar maskeli, kamuflajı ve silahlı özel kuvvetlerinin yanı sıra çok sayıda sivil ekipler katıldı. ATR ofisin giriş ve çıkışlarını kapatan kolluk kuvvetlerinin kanaldaki aramaları devam ediyor. ATR kanalının kısıtlı şekilde yayınına izni verildi.

Basıldıkları anda ATR Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Elzara İslamova'nın kendi kanalına açıklama yapmasına da engel olundu. Maskeli istihbaratçılar kolluk kuvvetleri kameranın önüne geçerek Elzara İslamova’yı konuşturmadı. Elzara İslamova, "Açıklama yapmak benim yasal hakkım" şeklinde direnmesine rağmen konuşturulmadı.

Özel birliklerin kendisini fark etmeden önce yaptığı açıklamada İslamova; “26 Şubat 2014 tarihinde Ukrayna’yı desteklemek ve Rusya’nın Kırım’ı ele geçirmesine karşı çıkmak için Kırım Tatarlarının düzenlediği mitingin görüntüleri nedeniyle yapılıyor. Biz istenilen tüm bilgileri gönüllü olarak teslim etmeye hazır olmamıza rağmen ATR server'ımıza da el koymak istiyorlar.” dedi.

ATR’in Enformasyon Politikadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lilya Bucurova ise canlı yayında halka seslenerek destek istedi ve Kırım yönetiminin eylemlerini kınadı.

Lilya Bucurova, “Kırım Tatarlarının yüzüne nasıl bakacaksınız? Bu baskıya uğrayan halkların rehabilitasyonu hakkında kararnamenin hayata geçirilmesi mi? Rusya Devlet Başkanı’nın kararını bu şekilde mi yerine getiriyorsunuz?" diye konuştu.

Kanalın basıldığını televizyondan öğrenen az sayıda Kırım Tatarı kanala destek olmak için bina önüne geldi. ATR muhabiri Şevket Namatullayev kişisel Facebook sayfasında, ATR ofisine bir kamyon dolu polisin geldiğini ve maske şovu yaptıklarını yazdı. Namatullayev, ATR binasında arama yapıldığını ve her odanın kapısında silahlı kişinin beklediğini kaydetti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic ise Kırım Tatar televizyonu ATR’nin basılmasını kınadı. Özgür ve bağımsız medyanın çalışmalarına engel olunmasına karşı çıkan Dunja Mijatovic, Simferopol merkezli ATR televizyonunun Kırım Tatarları’ndan bilgi alınması hususunda çok önemli olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim