Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Chelsea’nin sahibi ünlü Rus oligark Roman Abramoviç’in ABD’de gözaltına alındığı yönündeki iddialar yalanlandı.
Rusya New York Başkonsolosluğu’ndan bir kaynak İnterfax’a yaptığı açıklamada, Abramoviç ya da bir başka Rusya vatandaşının ABD’de gözaltına alındığı yönündeki iddiaları araştırdıklarını söyledi. Yetkili, “Basında yer alan FBI’ın Abramoviç’i ya da bir başka Rusya vatandaşı gözaltına aldığı yönündeki bilgileri araştırıyoruz.” dedi.
Daha sonra gelen bilgilerde ise Abramoviç’in uçağının kalkışının FBI tarafından geciktirildiği iddia edildi. Abramoviç’in sözcüsü John Mann, Interfax’a verdiği bilgide, Abramoviç’in gözaltına alınmadığını, uçağının bekletildiği yönündeki haberlerin de doğru olmadığını belirtti. Mann, Abramoviç’in ABD’de de olduğunu kabul ederken, diğer tüm iddiaları yalanladı.
Rus gazete RBC, Rus oligark Abamoviç’in gözaltına alındığını son dakika olarak duyurmuş, Londra’da önceki gün yaşamını yitiren bir başka Rus oligark Boris Berezovski’nin ölümü nedeni ile soruşturmaya alınmış olabileceğini duyurmuştu.

Berezovski, Sibneft hisselerine zorla el koymakla Abramoviç’i suçlamış ve geçen yıl görülen 4,7 milyar dolar değerindeki davayı kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim