Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, orduda modernizasyona şapka ve çorap devrimleri ile başladı. Tüm kulakları kapatan ve Rus ordusu ile sembol haline gelen “uşankaların” yerini modern şapkalar alacak.

Askerler soğuk hava şartlarından korunmak için ayaklarını sardıkları dörtgen kumaşlardan da kurtuluyor. Rus askeri de artık ileri teknoloji ile üretilmiş çağdaş çorap giyecek.

Rus ordusu kıyafet dizayn şirketinden yapılan açıklamada 2014’e kadar modern kıyafetlerin tüm orduya dağıtılacağı belirtildi. Askerlerin başlarına giyecekleri yeni şapkalar özellikle modern araçların kullanımı açısından da daha ergonomik olacak.

Yeni kıyafetleri tasarlayan BTK Group Başkan Yardımcısı Temerlan Darsigov, “Askerin 19 ayrı kıyafet parçası olacak. Bunlardan üçü çoraplar. Soğuk ve sıcak havalarda önemli oranda konfor sağlanacak.” dedi. Listede dondurucu soğuklar için yün başlık, eksi 40 ve artı 40 derecede koruma sağlayan kıyafet, ayakkabı ve diğer teçhizatlar yer alıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’nda yaşanan yolsuzluklar nedeni ile Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski bakan Anatoli Serdyukov’u görevden almıştı. Rusya ordunun modernizasyonu için 2020’ye kadar 600 milyar dolar harcama yapmayı planlıyor.

Editör: TE Bilisim