Antalya’da 2008 yılında bir aracın çarpması sonucu yaralanan Rus gencini 4 yıldır besleyen ve bakımını yapan Gülsüm Kabadayı, dün akşam Rusya’nın en popüler televizyon programlarından Pust Govoryat’ta konuk edildi.

Antalya’da geçirdiği kaza sonucu, kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi yoğun bakımındayken hiçbir yakını gelmeyen ve akrabası bulunmayan kimliksiz gence, aynı hastanede yakını bulunan Gülsüm Kabadayı sahip çıktı. Kabadayı, kimliksiz gence hastanede ‘Umut’ ismi verilirken, dönemin Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yardımıyla kendisine kimlik çıkartılarak ‘Mustafa Öz’ ismi verilmişti.

Umut’un ailesini arama çabalarını yıllarca sürdüren Kabadayı, gencin Rus olduğunu düşünüp, tanıştığı Kristina adındaki bir Rus genç kızdan onunla konuşmasını isteyerek tepkisini ölçmek istemiş. Kendisi ile Rusça konuşulan Umut’un gözlerinden yaş aktığını gören Gülsüm Kabadayı onun Rus olduğundan emin olmuş.

Antalya’da yaşanan olayda kimliği belirsiz genç geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakıma alındı. 4 yıldır kimliği hala belirlenemeyen gence ‘Umut’ ismi verilirken, bakımını ise Gülsüm Kabadayı üstlenmeye karar verdi.

'UMUT' RUS

Bir yandan Umut’un ailesini arama çabalarını da sürdüren Gülsüm Kabadayı, sarışın ve mavi gözlü olan gencin Rus olduğunu düşünüp, tanıştığı bir Rus genç kızdan onunla konuşmasını isteyerek tepkisini ölçtü. Kendisi ile Rusça konuşulan Umut’un gözlerinden yaş aktığını gören Gülsüm Kabadayı onun Rus olduğundan emin oldu.

RUSYA'DA YANKI BULDU

İşte bu hikaye Rusya’nın en çok izlenen programlarından birinin bugünkü konusu oldu. ‘Pust Govoryat’ isimli programa katılan Gülsüm Kabadayı gencin ailesine ulaşmaya çalıştı.

Yaklaşık bir saat süren programda, Gülsüm Kabadayı ve ailesinin Umut ile bir günlük yaşantısı ekranlara getirildi. Genellikle sert tartışmalar ile gündeme gelen programa katılanlar bu defa stüdyoya giren Gülsüm Kabadayı’yı ayakta alkışladı ve görüntüleri izlerken herkesin gözü doldu.

BU GÜCÜ ALLAH'IM VE TÜRK ANNELERİ VERDİ

Programın sunucusu Andrey Malakhov, “Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere yaptığınız katkıyı ne politikacılar ne de siyasetçiler yapabilir. Kendinizde dört yıldır her gün Rus çocuğun besleme ve bakımı için gücü nasıl buluyorsunuz?” diye sordu. Gülsüm Kabadayı ise, “Allah’ımdan, devletimden, doktorlarımdan ve tüm Türk annelerinden buldum. Allah’ıma güvenerek çıktım, devletime güvenerek çıktım. Devletim beni hiç bırakmadı. Türk doktorları beni yalnız bırakmadı her şeyi onlardan öğrendim” dedi.

ELLERİNİ ÖPTÜLER

Programa katılan Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Kültür Ve Turizm Müşaviri Celal Kılıç da yaptığı açıklamada 3 yıldır Rusya’da olduğunu belirterek, bu program sayesinde gencin ailesini bulmayı ümit ettiklerini söyledi. Rus milletvekili Roman Khudyakov ise başta aileye ve Türk yöneticilere çok teşekkür ederek, Gülsüm Kabadayı 'nın elini öpmek istediğini belirterek elini öptü.

Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Editör: TE Bilisim