Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD’nin Halep’te iki hastaneyi vurmuş olabileceğini iddia etti.

Basın açıklaması düzenleyen Konaşenkov, Suriye’de hem Rusya’nın hem de koalisyon güçlerinin yürüttüğü operasyonları hakkında bilgi verdi. Çarşamba günü ABD uçaklarının Halep’i bombaladığını açıklayan Konaşenkov, “Çarşamba günü Moskova saati ile 13.55’te Türkiye’den havalanan ABD’ye ait A-10 uçakları Halep’e gelerek bomba attı. Nedense bu konuyla ilgili ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren bir açıklama yapmadı.” dedi.

Steve Warren’in ‘Rusya hastaneleri vurdu’ açıklamalarını hatırlatan Konaşenkov, “Dün Halep’te vurulan tüm hedefleri inceledik. Öncelikle Warren’i üzeceğim, dün bizim uçaklar orada operasyon yapmadı. Tam tersine koalisyon güçlerin uçakları ve insansız hava araçları operasyon yaptı. Halep’te vurdukları 9 hedefi tam inceleme zamanımız yoktu. Belki de aralarında iki hastane de vardı, bakacağız.” diye konuştu.

“İKİ ÖNEMLİ KOMUTANI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİK”

Halep’te iki önemli terörist komutanı etkisiz hale getirdiklerini açıklayan Konaşenkov, “Farid Al-Misri olarak ta bilinen Abu Maher’i ve Abu Anas Al-Shami adlı iki önemli terörist komutan etkisiz hale getirildi.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, Halep, Lazkiye ve İdlip’teki operasyon görüntülerini paylaştı.

Editör: TE Bilisim