Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
ABD’nin nükleer silahlara bağımlılığını azaltacak 'Prompt Global Strike' (Ani Küresel Vuruş) sistemi Rusya’da endişeye neden oluyor. Rusya Uzay Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Kirill Makarov, Rossiya 24’e yaptığı açıklamada, hava ve füze savunma sistemlerinin geliştirilmesinde en önemli etkenin ABD’nin Ani Küresel Vuruş programı olduğunu söyledi.

ABD’nin geliştirdiği sistemin Rusya’nın hava ve deniz savunmasında tehdit oluşturduğunu kaydeden Makarov, ABD’nin düşman gördüğü herhangi bir devleti 40-150 dakikalık bir süre içinde vurabileceğini belirtti. ABD’nin oluşturduğu tehdidin Rusya’nın etkili bir hava ve füze savunma sistemi kurmaya yönelttiğini kaydeden Makarov, “Rusya’da siyasi ve askeri yönetim de gelişmelerin farkında ve bu konuya büyük önem veriyor.” dedi.

Amerika’nın 2020’de sistemin tam aktif hale gelmesi ile birlikte 8 bin Cruise füzesine sahip olacağını kaydeden Makarov, “Bu füzelerden 6 bini nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip olacak. Mevcut koşullarda bu silahların Rusya’yı hedef alabileceğini öngörebiliriz. Biz de bu tehdide karşılık S-500 füze savunma sistemini geliştiriyoruz.” bilgisini paylaştı.

S-500’lerin ABD’nin 'Ani Küresel Vuruş' programına bir cevap olduğunu belirten Makarov, “Biz sadece Moskova için S-500’leri düşünmüyoruz. Sanayi bölgeleri ve diğer kentlerimizde de S-500’ler olacak. S-500’ler S-400’lerden farklı olarak sadece aeordinamik ya da orta menzilli füzeleri etkisiz hale getirmiyor. Kıtalararası füzeleri de imha edebiliyor.” ifadelerini kullandı.

S-500’leri 2 yıl içinde aktif hale getirmeyi planladıklarını kaydeden Makarov, 2020’ye kadar Rusya hava savunma gücüne önemli sayıda S-500 füze savunma sisteminin dahil olacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim