Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Venezüella Dışişleri Bakanı Rafael Ramirez, Rusya, Suudi Arabistan ve Meksika ile birlikte petrol fiyatlarının çok düşük olduğu ve trendin pozitif yönde değişimi için koordinasyon içinde olma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Viyana’da petrol ihraç eden ülkeler (OPEC) zirvesi öncesi Rusya, Suudi Arabistan ve Meksika’dan yetkililerle görüştüklerini ifade eden Ramirez, “Herkes mevcut fiyatların kötü olduğu konusunda hemfikir. Biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Herkes fiyatlar konusunda endişeli…” değerlendirmesinde bulundu.

“Petrol varil fiyatları 100 dolar olmalı. Adil olan bu rakam…” ifadelerini kullanan Ramirez, tarafların diyalog halinde olma konusunda mutabık olduğunu ifade etti.

OPEC ülkelerinin petrol üretimini artırması ve talep azalması ile bağlantılı olarak petrol fiyatları 110 dolar seviyesinden 80 dolara kadar düştü. Rusya, İran ve Venezülla daha önce yaptıkları görüşmede 100 doların adil olduğu açıklaması yapmıştı.

Moskova’ya göre petrol fiyatlarının düşürmek için ABD ve Suudi Arabistan gizlice anlaştı.

OPEC ülkeleri 27 Kasım’da Viyana’da yapacakları toplantıda petrol üretiminde kotaların düşürülmesini ele alacak. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak bu yönde bir karar çıkmasının düşük ihtimal olduğunu söyledi.



Editör: TE Bilisim