Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
 Bugün öğle saatlerinde, Suriye'li bir kadın gazetecinin Şam'da Esad'ın yattığı iddia edilen hastaneye, sanki Esad'ın sarayından arıyormuş gibi yaptığı telefon görüşmesinin kayıtları yayınlandı.

Kayıtlarda kadın gazeteci kendisini Suriye hükümeti yetkilisi olarak tanıtıyor ve telefondaki görevliden Esad'ın tedavisiyle ilgili hiç bir demeç vermemesini tembihliyor. Telefondaki görevli ise bu talimatlara aynen uyacağını belirtiyor.

Bu haberin çalkantıları devam ederken, akşam saatlerinde ise Rusya'nın Beşşar Esad'ın yerine kardeşi Mahir Esad'ı getirdiği konuşulmaya başlandı. Sosyal medyadaki duyumlara göre, Şam sokaklarına Mahir Esad'ın fotoğrafları asılmaya başlandı.

Hemen belirtelim ki, tüm bu idddialar doğrulanabilmiş değil. Suriye ise bu sabah saatlerinde Facebook resmi sayfasından haberleri yalanlamakla yetindi. Ancak açıklama video vs. ile desterklemediği için geçiştirme olarak değerlendirildi.

(Haberalp)



Editör: TE Bilisim