Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Rusya, Romanya’ya yerleştirilecek Amerikan füze kalkanını Kırım’a Tu22M3 tip bombardıman uçakları konuşlandırarak etkisiz hale getirecek. Moskova’nın kısa sürede Kırım’a bir Tu22M3 filosunu yerleştirmesi planlanıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak Interfex’a verdiği bilgide, Tu-22M3 tipi bombardıman uçaklarının menzilinin Karadeniz sınırlarını aşabildiğini, böylece Karadeniz ve çevresinde hava güvenliğinin daha etkin hale geleceğini söyledi.

Rusya’nın hipersonik savaş uçakları 4202’ler de ABD füze savunma sistemlerinin etkisiz hale gelmesine katkı sağlayacak. Kaynak açıklamasında, “Eğer Rusya’nın 4202 hipersonik uçakları başarılı olursa, ABD’nin füze kalkanı projesi anlamsız hale gelecek…” dedi.

Rusya’nın hipersonik savaş uçakları ile ilgili testlerin bu yıl da devam edeceğini belirten yetkili, ABD’nin de yeni savaş uçakları ile ilgili çalışmaları olduğunu hatırlattı.

Geleceğin silahları olarak tanımlanan hipersonik uçaklar çok hızlı hareketleri ve çok hassas güdümlü füze taşımaları ile öne çıkacak. Rusya 1990’lı yıllarda sonlandırdığı çalışmaları bir kısım bilimsel çalışma enstitüleri aracılığı ile sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim