Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, 2030’a doğru askeri tehdit seviyesinin giderek artacağını, doğal kaynakların paylaşımı ile ilgili savaşların yaşanabileceğini söyledi.

Askeri tehditlerin seviyesinin dünyanın lider ülkelerinin petrol ve enerji kaynakları, piyasalar ve yaşam alanları üzerindeki mücadelesi ile ilişkili olduğuna değinen Gerasimov, bu kaynaklara ulaşmak için askeri potansiyellerin aktif olarak kullanılabileceği uyarısında bulundu.

“Rusya’nın 21. yüzyılda askeri güvenliği” adlı panelde konuşan Gerasimov, Rusya’nın modern silahlarla donanımının 2030’a kadar yüzde 70 seviyesine ulaşacağını kaydetti. Rusya 2020’ye kadar İskender füzeleri, S-400 ve S-500 füze savunma sistemleri ile hava güvenliğini garanti altına alacak.

Ülke çıkarlarının uluslararası alanda korunabilmesi için silahlı gücün siyasi bir araç olarak kullanılma meylinin giderek artacağına değinen Rus komutan, ileri teknoloji silahların ordunun elinde olmasının ülkenin varlığı açısından hayati öneme sahip olduğuna değindi.

Gerasimov, Rusya’nın önümüzdeki günlerde yeni bir savunma programı ilan edeceğini de açıkladı. 2016-2020 dönemini kapsayacak savunma programı, ordunun modernizasyonu ve 2030 gelişim programları ile desteklenecek.

Rusya 2020 yılına kadar orduda modernizasyon programı çerçevesinde 650 milyar doların üzerinde bir bütçe ayırdı.

Editör: TE Bilisim