Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya Acil Durum Bakanlığı’na ait 2 uçak Yemen’de bulunan 150 kadar Rusya ve BDT ülke vatandaşlarını tahliye etti.

Yemen’den tahliye operasyonu gerçekleştiren iki uçak da Moskova Bölgesi Çkalovski Havalimanı’na güvenli bir şekilde iniş yaptı.
Birleşmiş Milletler 31 Mart itibari ile kendi personelini güvenlik gerekçesi ile Yemen’den tahliye etmesinin ardından Rusya da tahliye işlemini başlattı.

Sana’da bulunan başkonsolosluğunu kapatan Rusya, diplomat ve konsolosluk çalışanlarını da bölgeden tahliye etti. Şii ayaklanmacı grupların Rusya’nın Sana başkonsolosluğunu yağmaladığı, değerli eşyaları kamyonetlere yükleyerek götürdükleri belirtiliyor.

Yemen’de iç savaş geçen haftadan bu yana şiddetlenmeye başladı. Şii ayaklanmacılar ülkenin bir kısmında kontrolü ele geçirirken, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki Körfez ülkeleri Yemen’de ayaklanan Husiler’e karşı askeri operasyon başlattı. Havadan saldırılarını sürdüren koalisyon güçleri kara harekatı için de hazırlık yapıyor.

Rusya, Yemen’de başlayan iç savaş konusunda endişeli. Yemen’de Sünni ve Şiiler arasında çatışma çıkaranların büyük sorumluluk aldığını kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ensar Eş Şeria örgütü Yemen’in güneyindeki silahlı faaliyetleri durdurmalı. Koalisyon güçleri de Yemen’deki operasyona son vermeli. Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi ile Husiler yeniden müzakerelere başlamalı. Yemen’de güç kullanımı da sonlandırılmalı.” çağrısında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim