Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Kent, birden fazla meteorun hedefi olurken, meteor yağmuru birçok amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi. 

ALEV TOPLARI HALİNDE ÇARPTI

Rus vatandaşların amatör çekimlerinde, atmosferde alçalmakta olan bir meteor parçasının alev aldığı ve görülürken, gözleri kamaştıran bir aydınlık oluşuyor. Kısa bir süre patlama sesiyle beraber  Çelyabinsk’teki binaların camları patlıyor. Bir diğer görüntüde, meteorun havada parçalandığına dair izler görülüyor.

Rusya’nın başkenti Moskova’dan 1500 km ötede bulunan Çelyabinsk kenti, Sevgililer Günü’nde meteor yağmuruyla sarsıldı. Çelyabinsk üzerinde gözleri neredeyse kör edecek bir parlaklığa neden olan ve çarpma etisiyle kentin dört bir yanını sarsan meteorlar, otomobilin içindeki ve sokaktaki yerleşimcile tarafından kamerayla görüntülendi. 

Yetkililer, bazı meteor parçalarının Çelyabinsk’ten yaklaşık 195 km ötede bulunan Satka kasabasına kadar ulaştığını belirtti.

METEOR YAĞMURU NEDİR?

Meteor yağmuru, meteorların dünya atmosferine girdiği zaman, uzayda bıraktıkları belirgin ışıklı izin, havanın yüzeyleriyle sürtüşmesinden doğan kızışmasıdır.


Editör: TE Bilisim