Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Rusya Antey-2500 model hava savunma sistemlerinin Mısır’a sevkiyatına başladı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Interfax’a yapılan açıklamada, “Daha önce imzalanan anlaşma çerçevesinde sevkiyat başladı. Bir yıl içerisinde tüm sistemler ulaştırılacak.” bilgisi verildi. Kaynak Mısır’ın kaç adet hava savunma sistemi aldığı ile ilgili açıklamada bulunmadı.

Antey-2500’ler Rusya Kara Kuvvetleri’nin kullandığı S-300V4’lerin ihracat versiyonu olarak biliniyor. Yeni sistemler 400 kilometreye kadar hedefleri etkin bir şekilde vurabiliyor. Venezüalla’nın satın aldığı sistemleri Rusya, İran’a da teklif ediyor.

Mısır Savunma Bakanı Sıdki Sobhi’nin bir hafta süren Moskova temaslarında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile birlikte iki ülke arasında askeri işbirliği ele alındı. Akdeniz’de iki ülke savaş gemilerinin ortak tatbikat yapması ve terörle mücadele konusunda mutabakat sağlandı ve askeri-teknik alanda 3 ayrı anlaşma imzalandı. 2015 için ortak yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

İran, Irak ve Suriye ile yakın ilişkileri olan Rusya, Kıbrıs Rum Yönetimi ile de geçen hafta askeri alanda işbirliği anlaşması imzalamıştı. Akdeniz’de askeri varlığını güçlendiren Moskova, Kıbrıs Rum Kesimi limanlarını kullanabilecek.

Editör: TE Bilisim