TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Rusya Nükleer Füze Gücü’nde 500 milyon rublelik (17 milyon dolar) yolsuzluk yapıldığı gerekçesi ile operasyon başlatıldı. Rusya Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, 13 ayrı davanın açıldığı ve 5 üst düzey komutanın görevini kötüye kullanma ve zimmete para geçirme suçlarından açığa alındığı bilgisi verildi.

Askeri birliklere inşaat yapan PromSpecStroi şirketinin iki üst yöneticisi de rüşvet aldıkları gerekçesi ile tutuklandı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada ayrıca, “Birlikte yapılan inşaatlarla ilgili 16 ayrı anlaşmada yolsuzluk tespit edildi. Kimi işler tamamlanmamış, bazıları da çok düşük kalitede yapılmış.” denildi.

Askeri savcılık yetkilileri, önlerine gelen belgeleri gerekli incelemeleri yapmadan imzalamakla suçlarken, 10 milyon rublenin üzerindeki rakamın da yeniden devlet bütçesine kazandırıldığına dikkat çekti.

Nükleer füze gücünde yaşanan gelişmelerin, geniş çaplı soruşturması devam eden 130 milyon dolarlık inşaat yolsuzluğunun bir parçası olduğu belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yolsuzluk soruşturmasının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov’u Kasım ayında görevden almıştı. Savcılığa ifade için çağrılan Serdyukov, avukatının hasta olduğu gerekçesi ile konuşmama hakkını kullanmıştı. Savcılık, Serdyukov’un tanık konumunun değişebileceği uyarısında bulundu.

Olayla ilgili Savunma Bakanlığı Konut Departmanı Başkanı Yevgeniya Vasilyeva, Oboronservis yöneticisi Yekaterina Smetanova ve eşi Maksim Zakutaylo tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan şahıslar 10 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.

Editör: TE Bilisim