Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Rusya’da kamusal alanda sigara yasağını öngören yasa, parlamento alt kanadı Duma’dan geçti. Yasa daha sonra üst kanat Federasyon Konseyi ve ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayına sunulacak.
Duma’nın üçüncü oturumda kabul ettiği yasa kapsamına yüksek eğitim kurumları, hastaneler, devlet kurumları, stat, restoran, tren, havalimanı ve metro gibi ortak kullanılan alanlar giriyor.

Yasa internet dahil, sigara reklamını tamamen yasaklıyor. Buna göre sigara paketleri mağaza vitrini ve market kasalarından kaldırılacak; sadece sigaraların fiyat listesi asılabilecek.
Sigara karşıtı yasanın 1 Haziran itibariyle uygulamaya konulacağı kaydedildi. Bununla birlikte en önlemler bir yıl sonra, 1 Haziran 2014’de yürürlüğe girecek.
Rusya Sağlık Bakan Yardımcısı Sergey Velmiyakin, Eylül ayında yaptığı açıklamada, sigara nedeni ile erken ölümlerin, ülke ekonomisi açısından yaklaşık 1,5 trilyon ruble (47 milyar dolar) zarara neden olduğunu ifade etmişti. Her yıl 400 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklar nedeni ile yaşamını yitirdiği Rusya’da, vatandaşların yüzde 80’ini sigara yasaklarını destekliyor.

JİRİNOVSKİ: SİGARA İÇENİ PARTİDEN ATARIM!

Rus aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski ise parti üyelerine sigara yasağı getirdi. Aşarı milliyetçi partide sigara içenleri ise atmakla tehdit etti.
Her alanda sigara yasağının uygulanmasını savunan Jirinovski, “Partimizde kimse sigara içmiyor; içen varsa kovarız. Alkol de kimse kullanmıyor ve hiçbir ahlaksızlığımız da yok.” dedi.
Jirinovski, “Aracına otur, pencereyi kapat ve kendini zehirle. Evinde sigara iç ve kendini zehirle. Daha önce bayan komşumuz kapısını açar ve sigara dumanını dışarı soluklardı. Ben ise koridorda oynarken onun sigara dumanını yutardım. İşte sağlığım o zaman bozuldu. Üvey babam da günde iki paket sigara içerdi. Tüm evimiz duman içinde kalırdı. Bu hakarettir! Bu yüzden en kararlı şekilde mücadele etmemiz lazım!” dedi.

Editör: TE Bilisim