Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Rusya’nın Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde yaşanan patlamaların acısını kendileriyle paylaştığını belirtti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Moskova Büyükelçiliği rezidansında Rusya’da eğitim gören öğrencileri ağırlayan Büyükelçi, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine açıklamada bulundu. Sezgin,” Reyhanlı’da yaşanan terör saldırıları bayram neşemizi kararttı. Bayramı buruk kutluyoruz. Rusya halkı olarak hepsi bu faciadan etkilendi. Gazeteci, siyasetçi, bürokrasi ve başka dostlarımız net mesajlarla bize başsağlığı taziyesinde bulundu. Rus dostlarımız terör saldırılarını kınadı, üzüntülerini, taziyelerini bize gönderdi, acımızı paylaştı. Bizi o sıkıntılı günümüzde yalnız bırakmadılar. Buradan Rus dostlarıma çok teşekkür ediyorum. İşte asıl dostluk da budur.” şeklinde konuştu.

Tören, Reyhanlı faciasında hayatını kaybeden insanların anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Büyükelçi Sezgin, öğrencilerle bir araya gelerek eğitim ve genel sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Aralarında Rus -Türk İşadamları Derneği (RUTİD) Başkanı Esat Sarı, Rus- Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Moskova Temsilcisi Ali Tırnava’nın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi resepsiyonda hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim