Reuters’ın son dakika haberine göre, Rusya, Suriye’deki operasyonun ardından bölgeye S-300 füze savunma sistemi sevkiyatı gerçekleştirebilir. General Sergey Rudskoy yaptığı açıklamada, “ABD’nin hamleleri bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik. Suriye ve bazı diğer ülkelere S-300 sevkiyatı yapmayı düşünebiliriz” ifadelerini kullandı.

Rudskoy, şu anda Şam ve Suriye genelinde bir operasyon düzenlenmediğini ve durumun ‘sakin’ olduğunu da belirtti.

Öte yandan Rus hava savunma sistemlerinin bulunduğu bölgeye hiçbir füzenin gelmediğini de kaydeden Rudskoy, bu nedenle Rus sistemlerinin devreye sokulmadığını vurguladı.

‘FRANSIZ UÇAKLARININ SALDIRIYA KATILDIĞI TESPİT EDİLMEDİ’

Rudskoy, Suriye’deki Rus üsleri Hmeymim ve Tartus’ta bulunan hava savunma sistemlerinin, Fransız uçaklarının saldırıya katıldığını tespit etmediğine dikkat çekti.

Rus yetkili, Hmeymim ve Tartus’taki sistemlerin ABD ve İngiltere’ye ait deniz ve hava unsurlarından fırlatılan füzeleriyse zamanında tespit ederek kontrol altına aldığını ifade etti.

FRANSA: 12 FÜZE ATEŞLEDİK, JETLER GERİ DÖNDÜ

Öte yandan Fransa Savunma Bakanlığı yetkilileri operasyon sırasında 12 füze fırlatıldığını ifade ederken, bu füzelerin engellendiğine dair bir bulgu olmadığını söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian ise operasyonun başarıya ulaştığını açıklarken, Fransız savaş uçaklarının görevlerini tamamladıktan sonra döndüğünü ifade etti. Le Drian, gerektiği takdirde yeni bir operasyon daha düzenlenebileceğini belirtirken “Esad’ın mesajı aldığını” düşündüğünü de ekledi.

S-300’LERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.

S-300 füze sistemi radarları aynı anda aşağı yukarı 100 hedefi takip edebilme yeteneğine sahip bulunmaktadır. Yine aynı anda 12 hedefe kilitlenme yeteneği bulunmaktadır.

Uzunluğu yaklaşık olarak 7,1 metre olan S-300’lerin namlu Çapı 51,5 santimetredir.

Füzelerin menzili ise yaklaşık olarak 200 kilometredir.

S-300 füzeleri yarı aktif radar güdümlü bir füzedir.

İrtifa yüksekliği 30.000 metre olan S-300 füzelerinin lançerleri 4×12 dikey lançerlerdir.

(Kaynak: Sözcü)


Editör: TE Bilisim