Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus uçaklarının Suriye’de gerçekleştirdiği bütün operasyonlarının sadece Suriye’deki militanlara yönelik olduğunu ve bu uçuşların ise Bağdat Enformasyon Merkezi tarafından doğrulandığını açıkladı. Açıklamada Türkiye’de, Rusya karşıtı bir dezenformasyon kampanyası başlatıldığı savunularak, “yanlış yönlendirici suçlamaların aşırı duygusal bir tonda sunulduğu” öne sürüldü.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, “Türkmen topluluklarının bulunduğu Suriye bölgelerinden kaçan Suriyeli göçmenlerin durumu, temelsiz iddialar için bir başka konu olmuştur. Medya yayınları, mültecilerin Türk sınırına doğru hareketlerinin Rus Hava Kuvvetleri’nin eylemlerinin neticesinde olduğuna dair, dogmatik açıklamaları içermektedir. Rus hava güçlerinin 'yangın bombası' ve 'misket bombası' kullanarak sivil hedefleri vurduğu iddia edilmektedir.” denildi.

Bu “yanlış yönlendirici suçlamaların aşırı duygusal bir tonda sunulduğuna” dikkat çekilen açıklamada, “Ultra-milliyetçi söylemleri ile ünlü bazı medya kuruluşlarının Rusya’yı ‘soykırımla’ suçlayacak kadar ileri gitmeleri kabul edilemez.” ifadelerine yer verildi.

Ardından da “Türkiye’de başlatılan dezenformasyon kampanyası hakkında, Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’deki bütün hava saldırılarının, yerleri Bağdat Enformasyon Merkezi tarafından, Ortadoğu bölgesinden elde edilmiş her türlü istihbarat ve milliyetçi muhalefetten kopanlardan ele edilen bilgilerle doğrulanan, militan mevzilerine karşı düzenlendiğini bir kaz daha yinelememiz gerekiyor.” denildi.

Editör: TE Bilisim