Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Ukrayna’ya doğalgazda indirimin Temmuz-Eylül döneminde devam edeceğini, bin metreküp doğalgaz için 40 dolar olacağını açıkladı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Gazprom başkanı Aleksey Miller ile bir araya gelen Medvedev yaptığı açıklamada Rusya hükümetinin Ukrayna’ya verdiği doğalgaz indirimini 3 ay daha uzatma kararı aldığını söyledi.

Ukrayna gaz şirketi Naftogaz’ın Rusya’dan indirim talep ettiğini söyleyen Medvedev, indirimin şu andaki gibi 100 dolar değil, 40 dolar civarında olacağını açıkladı. Böylece Rusya’nın yılın üçüncü çeyreğinde Ukrayna’ya satacağı doğalgazın bin metreküp fiyatı 247 dolar olarak belirlendi.

Rusya Başbakanı ayrıca Ukrayna’ya sattıkları gazın fiyatının, komşu ülkelerdeki fiyat seviyesiyle mukayese edilebileceğini söyledi.

Medvedev, “Rusya, kendi çıkarlarının yanı sıra Ukrayna’daki karmaşık durumu ve bu ülke üzerinden gaz alan Avrupalı tüketicileri de göz önünde bulundurmak zorunda. Gergin ilişkilere rağmen biz ortaklarımızla işbirliğine hazırız.” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de önceki hafta yaptığı bir açıklamada düşük petrol fiyatlarına dikkat çekmiş ve ülkesinin Ukrayna'ya eskisi gibi büyük indirimler veremeyeceğini söylemişti.

Editör: TE Bilisim