Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Rusya ve Çin uzun süredir müzakereleri devam eden 30 yıllık doğalgaz alım anlaşmasında sona yaklaştı. Uzun süredir müzakereleri devam eden anlaşmaya göre Çin, Rusya’dan yıllık 60 milyar metreküpe kadar doğalgaz alımı yapacak. Avrupa piyasalarında kısmen gerileme yaşayan Rusya’nın Çin pazarında elde ettiği avantajla enerji gelirlerini garanti altına aldığı belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin lideri Xi Jinping, Gazprom ve Çin Ulusal Petrol Şirketi arasında 30 yılı kapsayan anlaşma şartlarını Moskova’da yapılan çalışma toplantısında ele aldı. Gazprom Başkanı Aleksey Miller anlaşma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Anlaşma süresi 30 yıl olacak… Anlaşma yıl sonuna tamamlanır. Arzın 2018’de başlaması planlanıyor.” dedi.

Miller, Çin’e doğalgaz arzının doğu Sibirya doğalgaz boru hattı üzerinden yapılacağını kaydetti. Gazprom’a göre Sibirya doğalgaz boru hattının ilk ayağı 2017 sonunda aktif hale gelecek.

Çin Ulusal Petrol Şirketi, dünyanın en büyük petrol üreticisi unvanına sahip olan Rus devlet petrol şirketi Rosneft’le petrol alım anlaşması imzaladı. Çin Kalkınma Bankası’ndan alınacak 2 milyar dolarlık kredi karşılığında Rosneft, 25 yıl boyunca petrol arzı sağlayacak. Rosneft Başkanı İgor Seçin, 2009’da imzalanan yıllık 15 milyon ton petrol arz miktarının 31 milyon tona çıkarılma ihtimali olduğunu söyledi.

Çin lideri Jinping, Rusya lideri Putin’le heyetler arası geniş katılımlı toplantılar gerçekleştirdikten sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi. Liderlerin hazır bulunduğu törende iki ülke 20 ayrı anlaşma imzaladı. Putin ve Jinping, ortak basın toplantısında ziyaretin çok başarılı geçtiğini, iki ülke ilişkilerini daha ileri taşımak için çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim